ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 20€ ΕΩΣ 40€

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ 30€

210 88 38 479 694 800 1300

Τιμοκατάλογος Αποφράξεων

Απόφραξη κεντρ. φρεατίου με πιεστικό

35€

Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας

30€

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

30€

Απόφραξη σιφονιού μπάνιου

30€

Απόφραξη νιπτήρα μπάνιου

20€

Απόφραξη μπανιέρας

25€

Απόφραξη υδρορροών βεράντας

30€

Απόφραξη κάθετη κουζινών

35€

Απόφραξη κάθετη τουαλετών

35€

Απόφραξη κάθετη υδρορροών

35€

Καθαρισμός αποχέτευσης με πιεστικό

40€

Έλεγχος με κάμερα

50€

Μηνιαία συντήρηση αποχέτευσης με πιεστικό

15€

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΙΦΩΝΙΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Απόφραξη βουλωμένου σιφωνίου μπάνιου

Το σιφόνι δαπέδου του μπάνιου σας ή του wc μπορεί να βουλώσει και να χρειάζεται απόφραξη. Το βούλωμα σιφονιού δαπέδου είναι συνήθως αποτέλεσμα της ηλικίας των υδραυλικών και αποχετευτικών συστημάτων και επιταχύνεται με την κακή χρήσης του αποχετευτικού δικτύου. Το σιφόνι δαπέδου σιγά σιγά φράζει, αργεί να απορροφήσει το νερό και τελικά βουλώνει τελείως. Το σιφόνι δαπέδου, έχει κατασκευασθεί έτσι ώστε να παγιδεύει τις άσχημες οσμές μέσα στις σωληνώσεις. Αυτό το κομμάτι του δικτύου αρχίζει και φράζει λόγω των οργανικών και ανόργανων υλών που προσκολλούνται με την πάροδο του χρόνου στα τοιχώματα των σωληνώσεων του. Αυτή είναι και η χρονική στιγμή που χρειάζεστε επειγόντως ξεβούλωμα σιφονιού δαπέδου.

Είναι πολύ σημαντικό το σιφόνι δαπέδου στο μπάνιο σας να λειτουργεί σωστά μιας και προστατεύει το σπίτι σας από οποιαδήποτε διαρροή νερού μπορεί να προκληθεί. Η διαρροή νερού στο δάπεδο του μπάνιου σας μπορεί να προκληθεί από υπερχείλιση της μπανιέρας σας, του νιπτήρα σας, και από νερά που μπορεί να διαρρεύσουν από ζημιά στο πλυντήριο σας (εφόσον αυτό βρίσκεται στον χώρο του μπάνιου σας) ή από κάποια άλλη ζημιά στις σωληνώσεις νερού (σπάσιμο σωλήνας νερού) μέσα στο μπάνιο σας.

Επίσης, σε περίπτωση που αντί για μπανιέρα έχετε ντουζιέρα το σιφόνι δαπέδου συλλέγει και αποστραγγίζει όλα τα νερά που καταλήγουν στο δάπεδο καθώς κάνετε το ντους σας. Επίσης υπερχείλιση υδάτων στον χώρο του μπάνιου σας μπορεί να προκληθεί καθώς φράσετε με πώμα το σιφώνιο της μπανιέρας ή την νιπτήρα σας ώστε να την γεμίστε με νερό και δεν λειτουργήσουν σωστά τα τυχόν εγκατεστημένα συστήματα προστασίας από υπερχείλιση υδάτων της μπανιέρας ή της νιπήρας σας.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η μεγάλη ποσότητα νερού που καταλήξει στο πάτωμα και το σιφόνι δαπέδου δεν λειτουργήσει σωστά (δεν καταφέρει να αποστραγγίσει τα νερά), τότε το θα πλημμυρίσει το μπάνιο σας και τα νερά θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο σπίτι προκαλώντας γενικότερη πλημμύρα και καταστροφές σε έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές, δάπεδα, ξύλινες κατασκευές και σε τόσα άλλα πράγματα αξίας που βρίσκονται στο σπίτι ή στο διαμέρισμα σας.

Γιατί αναδύεται δυσάρεστη οσμή από το σιφόνι δαπέδου;

Η κακή χρήση της μπανιέρας και του νιπτήρα είναι δύο από τους κυριότερους λόγους που φράζουν το σιφόνι δαπέδου του μπάνιου σας. Οι τρίχες, τα υπολείμματα σαπουνιού, χαρτιά και μικροαντικείμενα που εισέρχονται στις σωληνώσεις μέσω της μπανιέρας και του νιπτήρα και συσσωρεύονται με τον καιρό στο σιφόνι δαπέδου. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα υλικά αναπτύσσουν μικρόβια και μύκητες που προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές και δυσοσμίες. Βρωμιές και άλλες ακαθαρσίες παγιδεύονται μέσα στο βουλωμένο σιφόνι και με την σειρά τους παγιδεύουν λιμνάζοντα ακάθαρτα ύδατα (όμβρια) που δεν ανακυκλώνονται πλέον και βρωμάνε. Τελικά, όλες αυτές οι αναθυμιάσεις και ανθυγιεινές ουσίες που εισπνέεται στο μπάνιο σας μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και κίνδυνο για την υγεία σας.Το ξεβούλωμα μπανιέρας από τρίχες είναι μία από τις ποιο συνηθισμένες περιπτώσεις απόφραξης μπανιέρας.

Πώς να αποφράξουμε ένα βουλωμένου σιφόνι μπάνιου;

Η απόφραξη σιφωνιού δαπέδου είναι ένα συχνό θέμα που προκείπτει με το πέρασμα του χρόνου. Καθώς όλα τα υδραυλικά συστήματα μπορούν να αναπτύξουν φράγματα και στερεά εμπόδια μέσα στις σωληνώσεις τους, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το αποφύγουμε. Αλλά οι περισσότερες από τις εγκατεστημένες μπανιέρες ή νιπτήρες δεν απαιτούν ιδιαίτερη κλίση στα υδραυλικά για να αποφραχτούν. Χρειάζονται όμως κάποια κατάλληλα αποφρακτικά εργαλεία και την διάθεση και τον χρόνο για να ασχοληθείτε και να κάνετε την απαιτούμενη εργασίας μόνοι σας.

Παρακάτω θα σας περιγράψουμε μερικές δοκιμασμένες τεχνικές με τις οποίες θα μπορούσατε να καθαρίσετε όλα τα είδη των βουλωμάτων σε αποχετεύσεις δαπέδων, σιφόνια δαπέδων και γενικότερα σε διάφορα αποχετευτικά συστήματα και εγκαταστάσεις. Να θυμάστε όμως ότι αν δεν είστε σε θέση να καθαρίσετε το φράξιμο τις πρώτες δύο τρεις φορές, είναι καλύτερο να καλέσετε ένα εμπειρογνώμονα υδραυλικό ή υπηρεσία ακόμα καλύτερα μια υπηρεσία καθαρισμού αποχέτευσης, γιατί οι λανθασμένες ενέργειες σας μπορεί να βλάψουν μόνιμα την εγκατάσταση γενικότερα ή κάποιο σωλήνα αποχέτευσης.

Μέθοδοι απόφραξης σιφονιού δαπέδου μπάνιου

Χημικά αποφρακτικά προϊόντα οικιακής χρήσης

Τα χημικά προϊόντα που είναι ευρέως διαθέσιμα στο εμπόριο για οικιακή χρήση (αυτά που βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ) μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των φραγμένων αποχετεύσεων των σιφονιών δαπέδων. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα αποφράξεως. Είναι πιθανό να καταστρέψετε τις σωληνώσεις της αποχέτευσης όταν τα χρησιμοποιείτε τακτικά ή αν αναμιγνύετε διαφορετικά προϊόντα κατά την απόφραξη.

Απόφραξη σιφονιού με μαγειρική σόδα και ξύδι - η καλύτερη οικολογική μέθοδος

Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού είναι μια πολύ αποτελεσματική και παραδοσιακή μέθοδος για την αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων φραγής σωληνώσεων αποστράγγισης. Τα οφέλη αυτής της παραδοσιακής μεθόδου ξεβουλώματος σε σύγκριση με τα σύγχρονα χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης είναι ότι είναι πιο οικολογικά, απαιτούν φθηνότερα υλικά και σε καμία περίπτωση δεν βλάπτουν τις σωληνώσεις αποστράγγισης σας.

Αποφρακτικό έμβολο (αποφρακτική βεντούζα)

To αποφρακτικό έμβολο είναι ένα εργαλείο που σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης ή διαχειριστής κτιρίου έχει στο χέρι του (και αν δεν έχετε ένα, θα πρέπει να αγοράσετε). Αλείφουμε την άκρη του εμβόλου (στόμιο βεντούζας) με ζελέ πετρελαίου για να εξασφαλίσουμε μια καλή πρόσφυση (στεγανή επαφή). Στη συνέχεια, πιέζουμε το έμβολο δυνατά αρκετές φορές. Τέλος, ρίχνουμε στην μπανιέρα, την νιπτήρα ή το σιφόνι σε μερικά λίτρα νερό για να δούμε αν αφαιρέθηκε το φράξιμο και πλέον το σιφόνι αποστραγγίζει γρήγορα και απροβλημάτιστα.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι χρησιμοποιώντας ένα έμβολο ή βεντούζα, δεν θα καθαρίσετε τις τυχόν υπάρχουσες αδιάλυτες ενώσεις όσο και την απόθεση ασβέστη στα τοιχώματα της αποχετευτικής σωλήνας του σιφονιού δαπέδου σας.

Αποφρακτικό φίδι υδραυλικού (χειροκίνητο)

Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε να καθαρίσετε την αποχέτευση απαλά με ένα χειροκίνητο αποφρακτικό φίδι υδραυλικού. Περιστρέψτε το φίδι καθώς το τοποθετείτε. Όταν νιώσετε αντίσταση, θα ξέρετε ότι φτάσατε στην πηγή του μπλοκαρίσματος. Προσπαθήστε να μαγκώσετε το φίδι στο φράξιμο και συνεχίστε να πιέζετε για να το σπάσετε το φράγμα. Περιστρέψτε αργά το φίδι καθώς το αποσύρετε από το σιφόνι. Σκουπίστε το με παλιά κουρέλια και επαναλάβετε αν είναι απαραίτητο. Ξεπλύνετε την αποχέτευση με μια ποσότητα βραστού νερού. Μόλις η αποχέτευση είναι καθαρή, αντικαταστήστε το προστατευτικό κάλυμμα στο στόμιο του σιφονιού δαπέδου.

Επαγγελματίες τεχνικοί αποφράξεων με εργαλεία υψηλής τεχνολογίας

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι επιτυχής, προτείνουμε να προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία παροχής υπηρεσιών αποφράξεων. Το μέσο κόστος καθαρισμού των αποχετεύσεων είναι περίπου 30 € και συνήθως δεν συμφέρει να το κάνετε μόνοι σας γιατί αποφεύγετε όλη την σχετική ταλαιπωρία και χρησιμοποιώντας επαγγελματίες έχετε εγγυημένα αποτελέσματα. Επίσης στην περίπτωση που απαιτούνται εξειδικευμένα εργαλεία αποφράξεων (ηλεκτρικά φίδια, κάμερες CCTV, πιεστικά νερού κτλ.) το κόστος της προμήθειας τους σίγουρα θα υπερβαίνει το κόστος μιας επαγγελματικής απόφραξης.

Περιοχές παροχής υπηρεσιών αποφράξεων

Με τα κατά τόπους αποφρακτικά συνεργεία μας σε όλες τις περιοχές της Αθήνας διαθέτουμε τεχνικούς αποφράξεων για να παρέχουμε τις υπηρεσίες αποφράξεων μας σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, των προαστίων και σε όλη την Αττική.

Εάν χρειάζεστε κάποιον από τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας εκτός Αττικής, μπορούμε πάλι να σας εξυπηρετήσουμε κατόπιν συνεννόησης. Καλέστε την ομάδα διαχείρισης και προγραμματισμού των ραντεβού μας για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να προγραμματίστε την επίσκεψη μας. Κλείστε ραντεβού με τεχνικό αποφράξεων γρήγορα και άμεσα με ένα τηλεφώνημα!

Αποφράξεις σε εταιρείες

Διαθέτουμε ειδική ομάδα από διαχειριστές λογαριασμών εταιρικών πελατών και εμπορικών κτιρίων για πολλά και διαφορετικά είδη επιχειρήσεων: εστιατόρια, μπαρ, γραφεία, λιανοπωλητές, ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων, γραφεία ενοικιάσεων, ξενοδοχεία, σχολεία, πρεσβείες, σπίτια φροντίδας και πολλά άλλα.

Παρέχουμε και υπηρεσίες τακτικού ελέγχου και καθαρισμού αποχετεύσεων κτιρίων με συμβόλαιο συντήρησης αποχέτευσης.

Αποφράξεις σε ιδιώτες

Καλύπτουμε ανάγκες ιδιωτών και παρέχουμε υπηρεσίες σε σπίτια (οικίες) όλων των ειδών (πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, εξοχικά κτλ). Είμαστε οι πάντα διαθέσιμοι συνεργάτες του διαχειριστή πολυκατοικίας αλλά και του ιδιοκτήτη κάθε μονοκατοικίας ή εξοχικής κατοικίας.

Επικοινωνία με την αποφρακτική Αντωνίου

Είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε την κλήση σας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο (24x7). Αποφράξεις 24 ώρες με ένα τηλεφώνημα!

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ