ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 20€ ΕΩΣ 40€

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

210 88 38 479 694 800 1300

Τιμοκατάλογος Αποφράξεων

Απόφραξη κεντρ. φρεατίου με πιεστικό

35€

Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας

30€

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

30€

Απόφραξη σιφονιού μπάνιου

30€

Απόφραξη νιπτήρα μπάνιου

20€

Απόφραξη μπανιέρας

25€

Απόφραξη υδρορροών βεράντας

30€

Απόφραξη κάθετη κουζινών

35€

Απόφραξη κάθετη τουαλετών

35€

Απόφραξη κάθετη υδρορροών

35€

Καθαρισμός αποχέτευσης με πιεστικό

40€

Έλεγχος με κάμερα

50€

Μηνιαία συντήρηση αποχέτευσης με πιεστικό

15€

Υπερχείλιση αποχετευτηκών δικτύων

Σχετικά με τα συστήματα αποχέτευσης υγιεινής

Τα συστήματα αποχέτευσης υγιεινής συλλέγουν και μεταφέρουν οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά λύματα και περιορισμένες ποσότητες ομβρίων υδάτων (βρόχινων νερών) και υπογείων υδάτων που στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για κατάλληλη επεξεργασία. Οι αποχετεύσεις υγιεινής είναι διαφορετικές από τους διακλαδιζόμενους υπονόμους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή μεγάλων όγκων ομβρίων υδάτων, εκτός από τα οικιακά λύματα και τα βιομηχανικά λύματα. Περιστασιακά, οι αποχετευτικοί αγωγοί λόγω πιθανών δυσλειτουργιών, βλαβών ή υπερφορτώσεων θα απελευθερώσουν ακατέργαστα λύματα. Αυτοί οι τύποι απελευθερώσεων ακατέργαστων λυμάτων ονομάζονται υπερχείλιση αποχέτευσης υγιεινής (SSO). Οι υπερχειλίσεις αυτές μπορούν να μολύνουν τα καθαρά νερά μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ποιότητας των υδάτων και δημιουργώντας πλημμύρες σε σπίτια, προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Πιθανές αιτίες των υπερχειλίσεων αποχέτευσης υγιεινής περιλαμβάνουν:

Δεισλειτουργίες δημόσιων αποχευτικών δικτύων

Η ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι στην Ελλάδα συμβαίνουν χιλιάδες υπερχειλίσεις ανά έτος (με εξαίρεση τα αποθέματα αποβλήτων σε κτίρια).

Οι υπερχειλίσεις που φθάνουν στα ελληνικά ύδατα είναι απορρίψεις σημειακών πηγών. Όπως και για άλλες απορρίψεις σημειακών πηγών από τα δημοτικά συστήματα αποχέτευσης των αποχετευτικών δικτύων, απαγορεύεται η παροχή υπηρεσιών αντιμετώπισης υπερχείλισης δικτύων αποχέτευσης σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία αποφράξεων.Επιπρόσθετα, οι υπερχειλίσεις συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν φθάνουν στα καθαρά ύδατα, ενδέχεται να είναι ενδεικτικά σημάδια της ακατάλληλης λειτουργίας και συντήρησης των συστημάτων αποχέτευσης και ενδέχεται να παραβιάζουν την ορθή εγκατάσταση και συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων.