ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ 20€ ΕΩΣ 40€

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

210 26 96 745 694 800 1300

Τιμοκατάλογος Αποφράξεων

Απόφραξη κεντρ. φρεατίου με πιεστικό

35€

Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας

30€

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

30€

Απόφραξη σιφονιού μπάνιου

30€

Απόφραξη νιπτήρα μπάνιου

20€

Απόφραξη μπανιέρας

25€

Απόφραξη υδρορροών βεράντας

30€

Απόφραξη κάθετη κουζινών

35€

Απόφραξη κάθετη τουαλετών

35€

Απόφραξη κάθετη υδρορροών

35€

Καθαρισμός αποχέτευσης με πιεστικό

40€

Έλεγχος με κάμερα

50€

Μηνιαία συντήρηση αποχέτευσης με πιεστικό

15€

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ από 20€ έως 40€

Για αποφράξεις αποχετεύσεων στο Περιστέρι καλέστε την ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ. Οι φραγμένες αποχετεύσεις και οι βουλωμένοι σωλήνες είναι ένα συχνό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εύκολα και γρήγορα. Για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά μια φραγμένη αποχέτευση χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις, αποφρακτικά εργαλεία, πολλές φορές εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας (κάμερες, καταγραφικά, ηλεκτρομηχανικά φίδια κτλ). Συνεπώς είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε την αποχέτευση που μας ταλαιπωρεί. Επομένως, προβλήματα φραγμένων αποχετεύσεων που απαιτούν επαγγελματίες τεχνικούς αποφράξεων, μπορεί συχνά να παραμείνουν άλυτα για μήνες και να προκαλέσουν υλικές ζημιές.

Γιατί Αποφράξεις Αντωνίου; - ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Δείτε τον τιμοκατάλογο υπηρεσιών αποφράξεων μας και σε περίπτωση που θέλετε να επιβεβαιώστε την τιμή της απόφραξης που σας ενδιαφέρει ή γενικότερα για διευκρινήσεις για τις τιμές αποφράξεων μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ποιοι είμαστε- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Η εταιρεία αποφράξεων Αντωνίου είναι ο τοπικός σας πάροχος για αποφράξεις φραγμένων αποχετεύσεων, που σας παρέχει λύσεις όπου και αν βρίσκεστε μέσω των κατά τόπου υποκαταστημάτων του.

Είμαστε η αποφρακτική αλυσίδα με δίκτυο που βρίσκεται πάντα κοντά σας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής το συντομότερο δυνατόν:

Η αποστολή μας είναι να σας βοηθήσουμε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα φραγμένης αποχέτευσης που αντιμετωπίζετε. Για ξεμπλοκάρισμα σιφονιών και αποχέτευσης, η εταιρεία «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ» σας προσφέρει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όλο το 24ωρο.

Το τηλεφωνικό κέντρο διαχείρισης των υπηρεσιών μας είναι διαθέσιμο 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, για απόφραξη τόσο στα σπίτια όσο και σε εμπορικά κτίριο. Ειδικοί τεχνικοί αποφράξεων θα φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα ξεμπλοκάρουν και θα καθαρίσουν τον βουλωμένο αγωγό αποχέτευσης, ώστε να έχετε και πάλι ένα λειτουργικό σύστημα αποχετεύσεως.

Αναλαμβάνουμε κάθε είδος απόφραξης και καθαρισμού αποχέτευσης- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μπορούμε να αναλάβουμε τουαλέτες, νεροχύτες, λουτρά και οποιουδήποτε μεγέθους αποχέτευση αφού κάθε ανάγκη σας αποτελεί μια πρόκληση για εμάς. Οι υπηρεσίες μας για την συντήρηση αποχετεύσεων είναι διαθέσιμες τόσο για ιδιώτες όσο και για μεγάλους εμπορικούς πελάτες. Τίποτα δεν μας εμποδίζει, τίποτα δεν μας σταματά, οπότε επιλέγοντας την εταιρία «ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ» για την απόφραξη της αποχέτευσης σας θα είσαστε σίγουροι και ασφαλείς.

Εργαζόμαστε μαζί σας- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Είτε πρόκειται για απόφραξη, είτε για καθαρισμό, είτε για προγραμματισμένο ραντεβού συντήρησης, συζητάμε μαζί σας για να βρούμε χρόνο μέσα στην ημέρα ή την νύχτα που να είναι βολικός για εσάς και την καθημερινή σας ζωή, ώστε να πραγματοποιήσουμε την απόφραξη σας , παραμένοντας πάντα έγκαιροι και επαγγελματικοί απέναντι σας.

Εργαλεία και Εξοπλισμός Αποφράξεων- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

1. Ηλεκτρομηχανικά Φίδια ("sani-snakes")

Οι ηλεκτροκινητήρες που διαθέτουν αυτά τα μηχανήματα επιτρέπουν στους τεχνικούς αποφράξεων να σπρώχνουν ένα περιστρεφόμενο, εύκαμπτο καλώδιο μέσα σε σωληνώσεις. Διαφορετικά εξαρτήματα επιτρέπουν την διάτρηση οποιοδήποτε τύπου βουλώματος, συμπεριλαμβανομένων των χρόνιων αποθέσεων και λίπους. Είναι φορητές συσκευές και είναι ιδανικές για την απεμπλοκή εσωτερικών, πρωτογενών σωλήνων αποχέτευσης.

2. Εξοπλισμός εκτόξευσης υψηλής πίεσης νερού σε σωληνώσεις

Αυτά τα μηχανήματα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στα οχήματα αποφράξεων είναι ικανά να διαλύσουν οποιοδήποτε είδος υλικού που προκαλεί φραγή ή μπλοκάρισμα. Η ισχύς αυτού του εξοπλισμού θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη ή πλημμύρα. Συνεπώς η χρήση του εξοπλισμού αυτού δεν γίνεται στην κύρια σωλήνωση αποχέτευσης αλλά περιορίζεται σε βοηθητικές σωληνώσεις αποχέτευσης, εξωτερικά σιφόνια ή λούκια του κτιρίου (οικήματος).

3. Αποφρακτικές βέργες

Οι παραδοσιακές ράβδοι είναι ακόμα ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος αποδέσμευσης εξωτερικών και δευτερευουσών σωληνώσεων αποστράγγισης υδάτων (υδρορροές και σιφόνια). Τμήματα ισχυρής αλλά εύκαμπτης ράβδου συνδέονται μεταξύ τους και πιέζονται χειροκίνητα μέσα στην σωλήνα αποστράγγισης. Μια σειρά διαφορετικών εξαρτημάτων μπορεί να τοποθετηθεί στο τέλος ανάλογα με την φύση του φράγματος που πρέπει να καθαριστεί.

4. Έρευνες αποστράγγισης με κάμερα (CCTV)

Αν η αιτία ή η θέση μιας φραγμένης σωλήνας αποδεικνύεται δύσκολο να προσδιοριστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξοπλισμός CCTV κάμερας. Εκτός από την σαφή αναγνώριση του είδους του βουλώματος, ο εξοπλισμός αυτός θα καταγράψει οποιαδήποτε ελαττώματα στο δίκτυο αποχέτευσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέο φράξιμο στο μέλλον. Για παράδειγμα, οι θέσεις όπου οι ρίζες δέντρων έχουν εισχωρήσει μέσα σε ένα σπασμένο σωλήνα αποχέτευσης.

Περιοχές που καλύπτουμε

Με τα κατά τόπους γραφεία μας παρέχουμε υπηρεσίες αποφράξεων σε όλες τις περιοχές του Περιστερίου. Διαθέτουμε τεχνικούς για να παρέχουμε τις υπηρεσίες απόφραξης μας σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, των νοτίων προαστίων και σε όλη την Αττική.

Εάν χρειάζεστε κάποιον από τους τεχνικούς μας εκτός Αττικής, μπορούμε πάλι να σας εξυπηρετήσουμε κατόπιν συνεννόησης.

Καλέστε την ομάδα διαχείρισης και προγραμματισμού ραντεβού μας για να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να προγραμματίστε την επίσκεψη μας.

Πρόβληματα Αποφράξεων στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Τα συστήματα αποχέτευσης υγιεινής συλλέγουν και μεταφέρουν οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά λύματα και περιορισμένες ποσότητες ομβρίων υδάτων (βρόχινων νερών) και υπογείων υδάτων που στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για κατάλληλη επεξεργασία. Οι αποχετεύσεις υγιεινής είναι διαφορετικές από τους διακλαδιζόμενους υπονόμους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή μεγάλων όγκων ομβρίων υδάτων, εκτός από τα οικιακά λύματα και τα βιομηχανικά λύματα.

Περιστασιακά, οι αποχετευτικοί αγωγοί λόγω πιθανών δυσλειτουργιών, βλαβών ή υπερφορτώσεων θα απελευθερώσουν ακατέργαστα λύματα. Αυτοί οι τύποι απελευθερώσεων ακατέργαστων λυμάτων ονομάζονται υπερχείλιση αποχέτευσης υγιεινής (SSO). Οι υπερχειλίσεις αυτές μπορούν να μολύνουν τα καθαρά νερά μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ποιότητας των υδάτων και δημιουργώντας πλημμύρες σε σπίτια, προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Λύσεις σε πρόβλημα Αποφράξεων στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Απόφραξη κεντρικού φρεατίου με πιεστικό

Απόφραξη νεροχύτη κουζίνας

Απόφραξη λεκάνης τουαλέτας

Απόφραξη σιφονιού μπάνιου

Απόφραξη νιπτήρα μπάνιου

Απόφραξη μπανιέρας

Απόφραξη υδρορροών βεράντας

Απόφραξη κάθετη κουζινών

Απόφραξη κάθετη τουαλετών

Απόφραξη κάθετη υδρορροών

Καθαρισμός αποχέτευσης με πιεστικό

Έλεγχος με κάμερα

Μηνιαία συντήρηση αποχέτευσης με πιεστικό

Αποφράξεις Αντωνίου στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και σε όλη την Αθήνα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΕΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ είναι οικογενειακή επιχείρηση με εμπειρία 30 ετών και δράσεις στο στίβο των αποφράξεων και των απολυμάνσεων.

Στηριζόμαστε στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία μας.

Εργαζόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Δεν εφησυχάζουμε και δεν αρκούμαστε στην περιστασιακή επίλυση του προβλήματος, όσο μικρό ή όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος της εγκατάστασης.

Παρέχουμε αποτελεσματική στήριξη σε αγωγούς κτιρίων, κατοικίες, εργοστάσια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, εστιατόρια, νοσοκομεία και λοιπούς χώρους εστίασης.

Ο πεντάλογος της αποτελεσματικής απόφραξης στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το πρώτο καθοριστικό βήμα είναι η σωστή διάγνωση του προβλήματος και ο εντοπισμός των αιτίων, που θα μας οδηγήσουν στην επιλογή της βέλτιστης τεχνικής για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος και την πετυχημένη απόφραξη.

Βασικό μέλημα που για εμάς συνιστά απαραίτητο δείγμα φερεγγυότητας και αξιοπιστίας είναι ότι δίνουμε έμφαση στην πρόληψη προκειμένουμε να εξασφαλίσουμε τη μακροβιότητα της λύσης και προς αυτή την κατεύθυνση παρακολουθούμε, εντοπίζουμε, εποπτεύουμε, ελέγχουμε και επεμβαίνουμε έγκαιρα σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις.

Χρησιμοποιούμε επιδέξια και αποτελεσματικά τα τελευταίας γενιάς μηχανήματα καθαρισμού και απόφραξης, ενώ με την αρωγή της σύγχρονης τεχνολογίας επιτυγχάνουμε ηλεκτρονικό έλεγχο για τη διερεύνηση οποιαδήποτε βλάβης, διαρροής ή φραξίματος των αγωγών και των σωληνώσεων.

Διεισδύουμε ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και κατορθώνουμε με άψογο τρόπο την απόφραξη, τον καθαρισμό και την άντληση ακάθαρτων υδάτων και λιποσυλλεκτών, με απόλυτη συνέπεια και σεβασμό στις συνθήκες υγιεινής, στην προστασία του υπεδάφους και του φυσικού περιβάλλοντος.

Συντηρούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις εργασίες μας και βρισκόμαστε σε μία συνεχή διαδικασία αμοιβαίας ενημέρωσης με τους πελάτες μας, αφού για εμάς είναι βασικός σκοπός να προνοούμε και να προλαμβάνουμε κάθε ενδεχόμενο βλάβης.

Πρόβληματα Αποφράξεων στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Τα συστήματα αποχέτευσης υγιεινής συλλέγουν και μεταφέρουν οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά λύματα και περιορισμένες ποσότητες ομβρίων υδάτων (βρόχινων νερών) και υπογείων υδάτων που στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων για κατάλληλη επεξεργασία. Οι αποχετεύσεις υγιεινής είναι διαφορετικές από τους διακλαδιζόμενους υπονόμους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή μεγάλων όγκων ομβρίων υδάτων, εκτός από τα οικιακά λύματα και τα βιομηχανικά λύματα.

Περιστασιακά, οι αποχετευτικοί αγωγοί λόγω πιθανών δυσλειτουργιών, βλαβών ή υπερφορτώσεων θα απελευθερώσουν ακατέργαστα λύματα. Αυτοί οι τύποι απελευθερώσεων ακατέργαστων λυμάτων ονομάζονται υπερχείλιση αποχέτευσης υγιεινής (SSO). Οι υπερχειλίσεις αυτές μπορούν να μολύνουν τα καθαρά νερά μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ποιότητας των υδάτων και δημιουργώντας πλημμύρες σε σπίτια, προκαλώντας υλικές ζημιές και απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Πώς εκτελείται κάθε απόφραξη στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ;

Η αποφρακτική εταιρεία "ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ" ειδικεύεται στις αποφράξεις φρεατίων, αγωγών και καθαρισμό αποχετεύσεων. Οι τεχνικοί αποφράξεων μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και πάντα ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στις μεθόδους και εργαλεία αποφράξεων. Χρησιμοποιούμε μόνο εξοπλισμό και τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής για τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για εσάς υψηλά πρότυπα ποιότητας.

Χρειάζεστε κάποια επείγουσα απεμπλοκή σε φραγμένους σωλήνες και αποχετεύσεις; Υπάρχει μπλοκάρισμα που εμποδίζει την συλλογή και την απόρριψη των υγρών λυμάτων. Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες τεχνικές απόφραξης ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Με εμάς δεν χάνετε χρόνο, μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε κάθε είδους μπλοκάρισμα ή φραγή αποχέτευσης. Από φραγμένα φρεάτια μέχρι την τουαλέτα, τον μπιντέ, το ντους, τους νεροχύτες και τους νιπτήρες. Καθαρισμός και απεμπλοκή αποχετευτικών δικτύων με ειδικά ακροφύσια για σωλήνες αποστράγγισης, αποχετευτικών αγωγών και σιφώνια αποχετεύσεων.

Το ξεμπλοκάρισμα των σωλήνων αποχέτευσης είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, επειδή σας βοηθάει να αποφύγετε πιο σοβαρά προβλήματα όπως πλημμύρες, φράξιμο σε υδρορροές, φραγμένα μπάνια, φραγμένες κουζίνες, φραγμένες οριζόντιες ή κατακόρυφες σωληνώσεις αποστράγγισης και γίνεται με την χρήση μηχανημάτων εκτόξευσης νερού με υψηλή πίεση (πιεστικά νερού) για ένα σωστό καθαρισμό των σωλήνων σας.

Σχετικά με το Περιστέρι...- ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Tο Περιστέρι είναι πόλη και αποτελεί τον κεντρικό και πολυπληθέστερο δήμο του Δυτικού Τομέα του Λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και τον 8ο πολυπληθέστερο στην Ελλάδα με 139.981 κατοίκους. Συνορεύει με τους Δήμους Ιλίου (βόρεια), Αθηναίων (ανατολικά), Αιγάλεω (νότια), Χαϊδαρίου (δυτικά) και Πετρούπολης (βορειοδυτικά).

Η πόλη των 10,050 τετραγωνικών χιλιομέτρων εκτείνεται 4,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας, μέχρι τους πρόποδες του ορεινού όγκου του Ποικίλου, που αποτελεί προέκταση του Όρους Αιγάλεω.

Η σύγχρονη ιστορία του ανάγεται στο 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας. Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους της Αθήνας πυκνή δόμηση, πληθυσμό 139.981 μόνιμων κατοίκων και πυκνότητα πληθυσμού 13.928 κατοίκους/km² (2011).

Δήμαρχος της πόλης είναι από το 2002 ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος επανεξελέγη στις Δημoτικές Εκλογές του 2006, του 2010 , του 2014 και του 2019.

Οι ονομασίες των περισσοτέρων οικισμών που δημιουργήθηκαν προπολεμικά στο Περιστέρι προέρχονται από το είδος των κατοικιών ή την καταγωγή των κατοίκων. Αρχικά, τα Άνω και Κάτω Γερμανικά, με φθηνές προκατασκευασμένες χαρακτηριστικές οικίες που ιδρύονται μετά την άφιξη προσφύγων οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι η χρηματοδότησή τους γίνεται από τις αποζημιώσεις του Γερμανικού Κράτους για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γερμανικά συναντούμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Κοκκινιά.

Το Παλαιό Περιστέρι που είναι συνοικισμός που πιθανότατα προϋπήρχε μεταξύ των Άνω και Κάτω Γερμανικών τοποθετείαι στις Παλιές Παράγκες, παραπήγματα που προϋπήρχαν των Γερμανικών. Τα Άνω και Κάτω Δημοτικά κατοικήθηκαν από πρόσφυγες που κατοικούσαν στο Δημοτικό Θέατρο των Αθηνών. Το Περιστέρι Α και ο συνοικισμός των Αναπήρων, καθώς και οι οικισμοί όπου κατοικούσαν γηγενείς, όπως η Κουνέα, ο Άγιος Ταξιάρχης, τα Ηπειρωτικά, η Ευαγγελίστρια, ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος κ.ά.

Για την ονομασία της πόλης δεν υπάρχει επίσημη εκδοχή, αξίζει όμως να παρατεθούν ορισμένες που αντλούνται από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων. Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Περιστέρι" υποστηρίζει ότι όταν η Αττική Γη χωρίστηκε σε δέκα φυλές, ο "Περιούσιος Δήμος Χολαργός" τοποθετείται στο σημερινό Περιστέρι ή γύρω από την περιοχή της "Κολοκυνθούς" (Αθήνα), περιοχή με ιδιαίτερη βλάστηση γύρω από το αρχαίο ποτάμι Κηφισού, από όπου καταγόταν ο Περικλής. Στην Τουρκοκρατία ο τόπος ανήκε στον "Περιστέρ-Αγά", το όνομα του οποίου δε γνωρίζουμε αν είναι πραγματικό ή δάνειο από τα αγριοπερίστερα που συνάγονταν στην περιοχή.

Άλλωστε στη γη αυτή έβοσκαν πολλά κοπάδια, τα οποία πήρε ο Αγάς μετά την απελευθέρωση. Έκτοτε η έκταση της περιοχής δόθηκε στον αγωνιστή Σούτσο και το 1866 πωλήθηκε στο Γάλλο Φορντιέρ και ακολούθως στον πατέρα του Μάνθου Μάσχα. Εκτός από τον αγωνιστή Σούτσο, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα έντονη δράση εμφάνισε και ο αγωνιστής Ζαχαρίτσας που κατείχε κτήματα που εκτείνονταν από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου έως την Ανθούπολη. Κάτοχος κτημάτων ήταν και ο Λιούμης, διανοούμενος έφορος των Αθηνών, διάσπαρτα στο Περιστέρι και το Αιγάλεω και τα οποία κάποια στιγμή βγήκαν σε πλειστηριασμό και αγοράστηκαν από τον πατέρα του Μάσχα.

Στην περιοχή των Εκατοδένδρων, όνομα τοποθεσίας που υπάρχει έως σήμερα, δέσποζε το αρχονικό Μάσχα, από το οποίο πήρε το όνομά της η γειτονιά γύρω από το κτίσμα, μια εκκλησία και η αντίστοιχη εκλογική ενορία. Φαίνεται συνεπώς ότι τα πρώτα σπίτια της περιοχής κατασκευάστηκαν από τους αγρότες της περιοχής και τους βοσκούς.

Στα χρόνια που ακολουθούν εντάσσονται κεντρικές γειτονιές όπως το Μπουρνάζι στο σχέδιο πόλεως κι έπειτα πιο ορεινές συνοικίες. Μέχρι και το 1960 η περιοχή είναι γεμάτη χωράφια και κήπους που στα χρόνια που ακολουθούν αντικαθίστανται από κατοικίες, βιομηχανίες, εργοστάσια και αποθήκες. Το 1970 εντάσσονται η Κηπούπολη και η Ανθούπολη, ενώ οι περισσότερες γειτονιές είναι άναρχα κτισμένες. Οι συγκοινωνίες είναι προβληματικές και οι δρόμοι επικίνδυνοι. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αντέχει το υψηλό κόστος των έργων υποδομής και ζητά δάνειο για την κατασκευή δρόμων, ενώ οι κάτοικοι αδυνατούν ακόμη και να αντεπεξέλθουν στο κόστος του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών. Οι ιατρικές υποδομές είναι ανύπαρκτες ενώ η καθημερινότητα των πολιτών φαίνεται δύσκολη.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’50 άρχισε να κατοικείται η περιοχή του Άνω Λόφου,μεγάλα χωράφια και δρόμοι χωμάτινοι ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής.Στην περιοχή του Άνω Λόφου εγκαθίστανται άνθρωποι φτωχοί, άνθρωποι του μεροκάματου που έχουν φθάσει από την επαρχία και αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Το 1974 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ιδρύεται η Ιερά Μητρόπολις Περιστερίου, με απόσπαση των ενοριών του Περιστερίου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρώτος ποιμενάρχης της κατέστη ο από Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Μητροπολίτης Αλέξανδρος Καντώνης ο οποίος αρχιεράτευσε έως το 1978. Από το 1978 έως το 2019 διετέλεσε Μητροπολίτης Περιστερίου ο Χρυσόστομος Ζαφείρης. Σήμερα λειτουργούν στη Μητρόπολη Περιστερίου 14 ενοριακοί Ναοί, 21 Παρεκκλήσια και 1 Ναός Κοιμητηρίου.

ΠΗΓΗ: Wikipedia - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ μαζί μας

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ